• Km: 19 Km

  • Durada Aproximada: 2 h

  • Desnivell: 142m positius

  • Dificultat: Fàcil

  • Tipus: Sortida fàcil amb bicicleta

  • Recomanada: Per adults o nens, no te cap complicació

Powered by Wikiloc

Ruta senzilla i relativament plana. Sortim del Parc de la Draga i ens disposem a afrontar la part més “dura” de la sortida, que és la pujada fina el Pla de Martís. En aquest cas, ho fem seguint el carril bici fins a Usall. A partir d’aquí anem a buscar l’Estany d’Espolla, estanyol d’inundació temporal molt famós per que en ell podem trobar els Tríops: es tracta d’una espècia de crustacis molt primitius que en èpoques de sequera, quan l’estany està sec, s’enterren i sobreviuen fins a l’època de pluja.

Un cop deixem l’Estany d’Espolla en endinsarem al Pla de Martí, on ens serà molt fàcil i reconfortant anar en bicicleta entre camps gaudint de les vistes fins arribar al veïnat de Martís on trobarem una carretera secundaria que és la que ens portarà fins a Serinyà. Just en aquest punt en el que deixem el camí de sorra per trobar aquesta carretera secundaria, si ens desviem de la ruta marcada uns 300m a la dreta, podem arribar al Salt d’Espolla, que és un salt d’aigua del Rec d’Espolla, que normalment està sec però en èpoques plujoses forma un salt espectacular.

Ja seguint la carretera arribem a Serinyà i ens endinsem al poble, per anar a buscar un altre cop el Pla de Mart seguint el Track. Finalment tornem a arribar al veïnat d’Usall i baixem cap a l’Estany de Banyoles per anar a buscar de nou el Parc de la Draga.