Sushi casolà (nigiris, makis i uramakis)

A nosaltres ens encanta el Sushi. Tant és així que hem provat moltes vegades de fer-ho a casa no sempre amb el resultat esperat. Però després d’uns quants intents podem estar orgullosos del resultat que obtenim i és per això que ara que tenim la “formula secreta”, 100% comprovada  la volem compartir amb tots vosaltres per que també en pugueu gaudir.

 • 500g d’arros especial per sushiimg_7872
 • 550g d’aigua
 • 60g de vinagre d’arros
 • 45g de sucre
 • 15 gr de sal
 • salmó i tonyina previament congelat (mínim 48h)
 • Alga Nori
 • Sésam (Opcional)
 • Llavors de Chia (Opcional)
 • Salsa de soja
 • Wasabi

1.- Rentar l’arròs amb abundant aigua freda com a mínim 6 cops, fins que veiem que l’aigua no surt tèrbola.

2.- Col·locar l’arròs en una olla i afegir l’aigua. La proporció que ens funciona a nosaltres és 1 part d’arròs sec 1,1 part d’aigua, és a dir 500g d’arròs, 550 g d’aigua.

img_7866 img_7875
Rentar l’arròs amb abundant aigua Aspecte de l’arròs ja bullit i reposat

3.- Coure l’arròs 18 minuts a foc mig tapat. Tenir en compte que el temps comença a comptar des de que engegues el foc. No el destapeu.

4.- Passats aquests 18 minuts tanqueu el foc i sense obrir l’olla deixeu-lo reposar 20 minuts més.

5. -Mentre l’arròs està reposant podeu anar preparant la barreja de vinagre d’arròs, sucre i sal. Per facilitar la dissolució de la sal i del sucre és millor escalfar-ho una mica.  Les proporcions que donem son les que més ens agraden a nosaltres. Això va una mica al gust de cadascú: hi ha qui li agrada un gust més avinagrat o més dolç….

img_7876 img_7877
Barrejar l’arròs amb el vinagre, sucre i sal Refredar l’arròs

6.- Un cop passat aquests 20 minuts de repòs, posar l’arròs en un recipient suficientment gran per poder-lo barrejar de forma correcta amb la mescal de vinagre, sucre i sal i mentre el barregeu també heu de mirar de refredar-lo. Nosaltres utilitzem un assecador  😉 , però també es pot fer amb un ventall.

Un cop fet tot aquest procés heu d’aconseguir un arròs cuit força enganxifòs

Per preparar els Makis i els Uramakis el procediment es molt semblant però  amb petites variacions.

1.- Agafar una làmina d’alga Nori, posar-la sobre l’alfombreta de bambú  i estendre una capa d’arròs el més fina possible. En el cas dels Makis l’arròs ha de cobrir tota la làmina menys per l’extrem superior que deixarem entre 1-2cm sense arròs i que ens ajudarà molt a l’hora de tancar el maki.

CONSELL 1: Per fer més vistosos els vostres makis o uramakis, podeu barrejar l’arròs amb sèsam i/o llavors de Chia

CONSELL 2: Per estendre de forma fàcil l’arròs tant enganxós mulleu-vos els dits i ja veureu com la feina és més fàcil.  😉

img_7874 img_7885
Possibles ingredients Muntatge d’un maki (recordar deixar 1-2cm sense arròs)

2a.- En el cas dels Makis col·locar en el terç inferior el farcit que vulguem: salmó, tonyina, gambes, surimi combinant-ho o no amb alguna verdura, com advocat, cogombre, pastanaga…..

2b.- En el cas dels Uramakis col·locarem un paper film sobre l’arròs i li donarem la volta per que ens quedi l’alga al descobert i procedirem a farcir-la de la mateixa manera que el pas 2a.

img_7881 img_7882
Muntatge d’un Uramaki Uramki: La part amb arròs està a sota protegida pel film

3.- Amb l’ajuda de l’alfombreta començarem a enrotllar els makis i els uramakis assegurant-nos apretar-los molt bé. En el cas dels makis quan arribem a l’última part on no haurem estès arròs, un bon consell és mullar-se la punta del dit amb aigua i humitejar l’alga, la qual cosa la tornarà més enganxosa i ens servirà per segellar el maki.

img_7883 img_7890
Enrotllar de l’Uramaki Resultat Final

4.- Ja només ens quedarà tallar-los. Aquí el principal consell, és utilitzar una ganivet molt esmolat, mullar la seva fulla i anar tallant per meitats. És a dir, partirem d’un cilindre que partirem per la meitat, i aquestes meitats les dividirem al mateix temps en 2 meitats més, repetint l’operació un cop més. Així doncs per cada maki format per una fulla d’alga, poden sortir 8 peces de maki. Recordeu: ganivet ben esmolat i aneu remullant la fulla d’aquest i ja veureu que es talla molt bé.

2016-11-25T14:54:00+00:00Novembre 25th, 2016|Categories: Cuina|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.